Natascha Koevoets – Mammoet Cargo

“Het is prettig om te ervaren dat je elkaar kunt helpen met uiteenlopende vraagstukken, en dat je naast halen ook veel kunt brengen.”

Linkedin

Mijn ervaringen bij StratosClub

Begin 2012 is de bedrijfsoverdracht in gang gezet om het transportbedrijf van m’n vader over te nemen. Nadat ik via andere ondernemers hoorde over StratosClub, heb ik Josje benaderd. Haar uitleg over StratosClub heeft me geënthousiasmeerd en vervolgens ben ik in 2013 gestart. Vanzelfsprekend had ik al veel meegekregen van m’n eigen vader wat betreft ondernemen. Maar als je dan op een gegeven moment zelf aan het roer staat kom je er pas achter wat het inhoudt en wat er allemaal bij komt kijken. Er is geen vakopleiding voor ‘ondernemer’ en de beste manier om het te leren is in de praktijk. En hoe kun je het beter leren dan van andere ondernemers?!

Toen ik in 2013 startte met StratosClub was ik zelf nog een ‘groentje’ op het gebied van ondernemen. De groep die geformeerd was bestond uit jonge, onervaren ondernemers en onder leiding van twee ervaren coaches zijn er mooie sessies geweest en hebben we elkaar goed kunnen helpen bij diverse vraagstukken. Het heeft mijn beeld op het ondernemerschap veranderd en ik besefte dat het echt een andere wereld is dan die ik had als werknemer.

Vervolg

In de jaren daarna hadden diverse mensen deze groep verlaten en was het voor mij tijd voor iets nieuws. Ik had enkele (leiderschaps)trainingen gevolgd, waar ik veel geleerd had, maar met name de energie en inspiratie haalde ik uit het sparren met andere ondernemers. Ik was ruim 4 jaar verder en had ondertussen meer ervaring als ondernemer. Marga vertelde mij in het voorjaar van 2017 over een nieuwe groep die van start zou gaan, waar een verdiepingsslag gemaakt zou gaan worden en dat triggerde mij. Al vanaf de eerste kennismaking was er een ontzettende klik. Gaandeweg is er, onder leiding van onze twee fantastische coaches Eric en Don, een mooie groep tot stand gekomen, die elkaar uitdagen, een spiegel voorhouden, soms met volle overtuiging van hun eigen gelijkheid, maar altijd met respect voor elkaar. Het is erg prettig om te ervaren dat je elkaar echt kunt helpen met uiteenlopende vraagstukken en dat je naast halen ook veel kunt brengen. En juist ook door zelf tips te geven, heb ik regelmatig eye-openers gehad; ‘Ik kan het hier mooi uitleggen, maar doe ik dat zelf wel altijd goed?’, is er zo één.

Aangezien ik 100% achter de uitdrukking ‘stilstand is achteruitgang’ sta, en gezien de energie die deze groep heeft, heb ik besloten om door te gaan met de Vervolggroep. Fantastisch om te weten dat mijn groepsgenoten er hetzelfde in staan en er graag energie in blijven stoppen om deze groep te laten voortbestaan! Ook onze coaches Eric en Don, die vanzelfsprekend medeverantwoordelijk zijn voor het succes van deze groep en ons allemaal goed uitgedaagd hebben, gaan met ons door!