Alfred van den Dobbelsteen – Pensioen Coaching

“Toen ik eenmaal mijn draai gevonden had en mijn zelfvertrouwen groeide, was het de mooiste groep die ik meegemaakt heb. Deelname aan een StratosClub groep heeft me vooral vertrouwen in mijzelf als ondernemer in deze markt gegeven.”

Linkedin

Mijn absolute aanleiding om deel te nemen aan een StratosClub groep was dat ik op relatief late leeftijd de stap naar het ondernemerschap maakte en dat in een branche die erg lastig is. Ik had behoefte aan coaching. Ik vroeg me af hoe ik in een relatief korte tijd een pensioenadviesbureau rendabel in de markt zou kunnen zetten, in deze regio. Ik ben nogal een denker en was op dat moment alleen gestart als ondernemer, alles moest ik zelf uitzoeken en zelf uitvoeren. Op een gegeven moment ben ik met klanten gaan sparren en kwam ik erachter hoe leerzaam dat voor me was. In de markt ben ik initiatieven gaan zoeken om aan de slag te gaan met mijn vragen en behoefte aan coaching. Toevallig ben ik in gesprek gekomen met Joost Merkx – die destijds al deelnemer was – en hij vertelde me over StratosClub.

 

In eerste instantie had ik wel wat twijfels. Vragen als: “kan ik daar halen wat ik nodig heb? Kan ik genoeg mijzelf zijn, geven en ontvangen binnen de veilige marge?” vlogen door mijn hoofd. En ook toen ik net gestart was was het nog even afwachten en aftasten. Maar toen ik eenmaal mijn draai gevonden had en mijn zelfvertrouwen groeide, was het de mooiste groep die ik meegemaakt heb. Belangrijkste was dat ik vertrouwen gewonnen heb en dat ik de bevestiging kreeg dat het ondernemerschap wel degelijk bij me past. Qua karakter heb ik ook de persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt die ik graag door wilde maken.

 

Deelname aan een StratosClub groep heeft me vooral vertrouwen in mijzelf als ondernemer in deze markt gegeven. Ik vroeg me af of ik geschikt zou zijn als ondernemer. Uiteindelijk heeft de deelname me het vertrouwen gegeven dat mijn idee om in deze markt pensioenen aan te bieden, ook echt levensvatbaar is.

 

Tegen potentiële deelnemers die nog twijfelen wil ik zeggen:

Wat eruit komt bepaal je helemaal zelf. Zet je twijfels opzij, ga er leergierig in, dan haal je er altijd iets uit! Vertrouw op het goede.