Workshop ‘Faillissement’

19 maart 2020

Is het faillissement van je onderneming het eind van de wereld?

 

Ondernemen is niet zonder risico’s. Na een vliegende start kan een harde landing volgen. Helaas belanden ieder jaar duizenden ondernemers in een faillissement of een ander insolventieregime. Natuurlijk is voorkomen beter dan genezen, maar wat komt er in geval van een faillissement allemaal op een ondernemer af? Hoe verloopt zo’n faillissement, welke rol spelen de curator, rechter-commissaris enz.? In deze workshop gaan we daar op in.

 

Daarnaast hebben ondernemers ook te maken met klanten of leveranciers die failliet gaan, met alle vervelende gevolgen van dien. Wat gebeurt er in een faillissement en wat betekent dat voor een ondernemer? Ben je voor het leven getekend of tel je (net als in de Verenigde Staten) eigenlijk pas mee als ondernemer als je een keer failliet bent geweest?

 

Jan van Gool van MARK Advocaten uit Breda is al 15 jaar curator in vele faillissementen geweest, waaronder dat van het roemruchte SpaarSelect. In een interactieve sessie probeert hij, samen met Nick van Gils, een ondernemer die aan den lijve heeft ondervonden hoe het is om failliet te gaan, antwoord te geven op de bovenstaande vragen.

 

LOCATIE

De workshop vindt plaats bij Van der Heijden sierbestrating in Wouw, een mooie onderneming van een oud StratosClub deelnemer. Hier hebben we de beschikking over een prachtig paviljoen, gelegen in de inspiratietuinen. Er is op deze locatie voldoende mogelijkheid om 1,5 meter afstand te houden, buiten een frisse neus te halen en om te ventileren.

 

EXCLUSIEF VOOR STRATOSCLUB LEDEN

Deze workshop is alleen toegankelijk voor StratosClub leden, deelnemers en oud-deelnemers. Aanmelden kan via Eventbrite, via onderstaande link.

 

Bekijk in eventbrite