Workshop: een testament voor als je nog leeft

15 april 2021

Een testament kennen we allemaal, als je komt te overlijden zijn de dingen goed geregeld. Maar wat nou als er met jou iets gebeurt waarna je nog wel in leven bent, maar (tijdelijk) niet meer in staat bent om te handelen? Bijvoorbeeld als je na een ongeluk in een (kunstmatig) coma belandt; wie zorgt er dan voor dat je bedrijf doordraait?

Het is de vraag of je compagnon(s) of collega’s op dat moment de juiste bevoegdheden hebben. En de begunstigden in je ‘gewone’ testament hebben op dat moment nog geen rechten, met alle mogelijke gevolgen van dien. Het kan je bedrijf stuurloos maken en de continuïteit van je onderneming in gevaar brengen. Mogelijk zelfs met een faillissement tot gevolg!

Om dit soort scenario’s te voorkomen is er het levenstestament. Een belangrijke aanvulling voor met name ondernemers, waarin je afspraken kunt vastleggen voor situaties waarin je zelf (tijdelijk) niet meer in staat bent om je belangen te behartigen.

 

Meer weten?

Op donderdag 15 april vertelt Jacqueline Trouw van Trouw Juridische Dienstverlening je er alles over in een ‘eye-opening’ workshop. Naast de mogelijkheden en voorwaarden van het levenstestament, wordt ook het testament bij overlijden besproken. Daarnaast wordt er een klein uitstapje gemaakt naar het aanverwante erfrecht en huwelijksvermogensrecht.

Om de workshop zo goed mogelijk toe te spitsen op de vragen die leven bij de aanmeldingen is het na aanmelding mogelijk om alvast vragen in te dienen, zodat Jacqueline dit in haar verhaal kan meenemen en (anoniem) kan bespreken.

 

Over Jacqueline

Jacqueline Trouw heeft zich als freelance kandidaat-notaris en juridisch adviseur gespecialiseerd in personen- en familierecht en geeft o.a. juridisch advies omtrent het opmaken van testamenten en levenstestamenten, afwikkeling van nalatenschappen en opstellen van samenlevingscontracten en huwelijkse voorwaarden.

 

Exclusief voor StratosClub leden en introducees

Deze workshop is alleen toegankelijk voor StratosClub leden, (oud)deelnemers en aspirant-deelnemers, maar introducees zijn ook van harte welkom! Een StratosClub bijeenkomst zoals deze is tenslotte een uitgelezen kans voor andere ondernemers om kennis te maken met StratosClub. Wil je erbij zijn? Meld je dan direct aan op Eventbrite via onderstaande link! Aanmelden kan tot en met 13 april 2021 om 12:00 uur.

Je vragen kun je vooraf mailen naar secretariaat@stratosclub.nl.

LOCATIE: Volgt nog, regio West-Brabant
Liever online volgen? Zie hieronder voor meer informatie
TIJD: Van 16:00-18:00 uur

 

Workshop online volgen

Wil je de workshop liever online volgen, vanuit huis of kantoor? Laat het ons weten via secretariaat@stratosclub.nl. We sturen je voorafgaand aan de workshop de informatie m.b.t. inloggen op de online workshop. .

 

Bekijk in eventbrite